RD Dašice

novostavba RD
Dašice u Pardubic
klient – soukromá osoba 
studie, projekt  07/2008–08/2009
realizace 2009 (v realizaci)

Dům sám pomalu rostl, chtěl svůj čas. Rovinatá mírně utopená parcela-zahrada, komunikace, dva vzrostlé stromy, slunce, otevřený klient, to byly základní esence pro návrh domu. Dům je posazen při severní straně parcely, uhýbá se světlům projíždějících aut, otevírá se slunci a hledí do korun stromů. Interiér domu vytváří průběžný prostor jdoucí od prosklené stěny s výstupem na zahradu ke korunám stromů. Otevřením prosklené stěny do zahrady prodlužujeme obytný prostor. Galerie v patře domu je obytným prostorem, pracovnou, hernou spojenou s pokoji, které hledí do korun stromů. Dům je minimální, je tvarován vnitřním prostorem, sluncem a okolní situací. Je malý, ale prostorově velkorysý.